Техніка

Сівалка Väderstad Tempo L16 не дає помилятися, - ПСП «Родіна»

Сівалка Väderstad Tempo L16

Сівалка Väderstad Tempo L16 проста в налаштуванні та зручна в експлуатації. Разом з тим вона не вибаглива в осбулговуванні та має низькі витати пального.

Про це розповіли у ПСП «Родіна» (Харківська обл.), пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Нині сіємо соняшник із нормою 55 тис. Гранульованих добрив даємо 70 кг/га, рідки – 35-40 л/га. Відповідно, однієї заправки насіння вистачає на 100 га, добрив – на 50-55 га. Сівалка працює з трактором потужністю 350 к. с. Цього цілком достатньо для роботи на швидкості 16-18 км/год як на рівних, так і на горбистих полях. За 3000 га агрегат не потребува заміни якихось запчастин. Витрати пального на сівбу також незначні – не перевищують 7 л/га, а на рівних великих полях можуть бути ще нижчими», – зазначає механізатор господарства Олександр Лисенко.

Власник підприємства Олег Шишкунов також зазначив кілька важливих зручностей, що суттєво впливають на кінцевий результат:

«По-перше, тут можна налаштовувати кожен сошник окремо, що дуже зручно, коли одне насіння закінчилось і треба досіяти іншим. Великий бак для добрив забезпечує роботу без зупинок протягом тривалого часу. Також на сівалку встановили систему внесення рідких стартових добрив, баки для яких установлено на передню навіску трактора».

Нагадаємо, компанія Väderstad на початку літа випустить найбільшу сівалку Tempo.

Раніше повідомллялося, сівалка Väderstad Tempo L16 замінила три агрегати.