В Україні створили перший рослинний мармуровий стейк
Компанія Green Go створила в Україні перший рослинний стейк – GreenBeefSteak. Своєю натуральною мармуровістю він подібний до преміальних стейків тваринного походження.
Про це повідомили у компанії.
Інноваційна розробка унікальна не лише для українського споживача, а й для всього світу, адже альтернатив справжньому цільному шматку м’яса майже не існує.
GreenGo також уже налагодила виробництво бургерних котлет GreenFish, GreenBeef та фаршу GreenFarsh. За властивостями вони не поступаються закордонним аналогам, але доступніші за ціною, зазначили в компанії.
Необхідного зовнішнього вигляду та смакових якостей GreenBeefSteak вдалося досягти завдяки збалансованому поєднанню високоякісних рослинних інгредієнтів, унікальної технології та європейського технологічного досвіду.
У його складі – виключно рослинні інгредієнти: питна вода, соєвий білок, кукурудзяний крохмаль, пшеничний білок, соняшникова та кокосова олії, харчова сіль, емульгатор целюлозна камідь, харчові волокна, дріжджовий екстракт, декстроза, рідка карамель, буряковий сік, ферментований рис, лимонна кислота та веганський ароматизатор смаженого м’яса.
«Поява рослинного стейка в Україні – це логічне продовження трендів, що так стрімко зростають. Споживачам прийшлися до вподоби рослинні котлети та ковбаски, тож всі чекали на щось крутіше, – зазначив Станіслав Луцкович, CEO компанії West Mills – дистриб’ютора рослинного м’яса в Україні. – Наразі у світі фактично немає аналогів, а все, що представлено, має досить локальне виробництво і дуже високу ціну. Не виключаю, що GreenBeefSteak скоро з’явиться і на європейських полицях».
Рослинний стейк незабаром потрапить у меню обраних ресторанів по всій Україні. Вартість одного GreenBeefSteak (близько 160 г) буде на рівні преміальних видів яловичини, додали в GreenGo.
Як повідомлялося, кондитерська компанія «АВК» зайшла у сегмент рослинного м’яса. Крім того, Nestlé вивела на український ринок продукти з рослинного м’яса.
Довідка
GreenGo – європейсько-українська компанія з виробництва харчових продуктів на рослинній основі