Техніка

Просапний цифровий культиватор SKM знищує бур'яни, не пошкоджуючи сходи

Просапний цифровий культиватор SKM від Hatzenbichler

Просапний цифровий культиватор SKM від австрійського бренду Hatzenbichler забезпечує міжрядне прополювання бур’янів, не пошкоджуючи сходи.

Про це повідомляє група компаній «ТРІА» на своїй Фейсбук-сторінці.

Сходи культур не пошкоджуються завдяки системі автоматичного управління, що дозволяє змінювати положення культиватора щодо навішування до 35 см. Ця система реалізована в такий спосіб: розташовані збоку керуючі диски пов’язані з буксиром за допомогою важільного механізму в точці з’єднання верхньої тяги, завдяки цьому культиватор точно рухається по траєкторії трактора, що дозволяє уникнути «підрізання» рядка на ухилах і виконувати культивацію дуже близько до рядків.

«Таким чином «підрізування» рослин повністю виключається. Разом з тим швидкість культивації збільшується до 12 км/год. Також система керування дозволяє проводити якісну культивацію в нічний час і зменшити ширину зони, яка не обробляється до 6 см», – відзначають у публікації.

Нагадаємо, просапний культиватор вимагає особливої уваги до робочих органів. Раніше повідомлялося, захисна зона культур за міжрядної культивації також потребує обробітку.