Овочі-Ягоди-Сад

В органічній теплиці найдоцільнішими виявилися томати та огірки

В органічній півгектарній теплиці антрацитівського типу ПП «Органічна Теплиця» (ТМ «Терра») що в Первомайському на Харківщині пробували вирощувати різнокольорові томати, зелень, солодкий перець та баклажани, проте, прижилися лише 2 види томатів та один гібрид огірків.

Про це повідомляє журнал «Планатор». 
«Раніше багато експериментували, вирощували томати різного типу й кольору: рожеві, чорні, жовті, червоні. Один сезон вирощували зелень: листові салати, салатромен, базилік (двох видів), петрушку, руколу, мали в асортименті також перець солодкий кубоподібний, баклажани. На старті проєкту технологію вирощування органічних овочів ми належно відпрацювали, а застосовувати хімічні пестициди не могли. Оскільки виникли проблеми зі шкідниками та хворобами, відмовилися від 

деяких культур», – розповів співвласник підприємства Олександр Ясинський. 

Він уточнив що перець і баклажани для хорошого росту й плодоношення потребують певного температурного режиму, мікроклімату, відмінного від томатів і огірків. Забезпечити усе це було доволі складно.
«Тому методом проб та помилок ми вийшли на дві культури, які наразі для нас економічно виправдані. Нині вирощуємо лише огірки (гібрид Атлет F1) і два види томатів: чері (гібрид Сакура F1) та коктейльний (Мопс F1). Вони доволі лояльні до умов у нашій теплиці, менше уражуються хворобами» – підсумував Олександр Ясинський.

Читайте також: Ґрунт для органічної теплиці шукали за допомогою старожилів