Сушіння сіна в сушарках забезпечує найвищу його якість, - думка
Сушіння сіна люцерни методом активної вентиляції теплим повітрям у тюках, є найкращим способом для отримання високоякісного преміального молока.
Про це розповів директор ТОВ «Агротехніка» Володимир Крагель, пише журнал The Ukrainian Farmer.
«Сушіння сіна в сушарках дає змогу заготовити сіно менш ніж за 24 год з моменту його скошування. Це забезпечує збереження в ньому протеїну на рівні 24%, усіх корисних вітамінів і мікроелементів, що позитивно впливає на життєдіяльність тварин та їх довголіття. Також використання сушарок дає змогу уникнути ризиків псування сіна внаслідок зміни погодних умов і гарантує 100% збереження отриманого урожаю без втрати якості», – зазначає директор господарства.
Крім того, за його словами, технологія сушіння сіна в тюках дещо розтягує в часі сам процес скошування і сушіння, що зменшує навантаження на підприємство та нівелює помилки, пов’язані із зупинкою техніки. Економія на закупівлі шротів і менші витрати палива, як порівняти із заготівлею сінажу, компенсують витрати на роботу сушарки.
«Інтерес експортерів в арабські країни до купівлі сіна, висушеного в сушарнях з протеїном 24%, постійно зростає. Тож виробництво сіна може стати додатковим напрямом бізнесу», – відзначає Володимир Крагель.
Нагадаємо, помилки в технології заготівлі сінажу призводять до зниження надоїв. Раніше повідомлялося, машини для ворушіння зеленої маси підвищують рентабельність ферми.