Овочі-Ягоди-Сад

Для продажу в супермаркетах дині охолоджують одразу після збирання

Одна з умов успішного продажу динь у торговельні мережі є охолодження плодів одразу після збирання. Для тривалого зберігання баштанних також потрібен холод.

По це повідомляє журнал «Плантатор».  

«Ми свої дині з поля одразу доставляємо до камери прекулінгу (шокового охолодження), де впродовж  4 год. їхня температура знижується до 5°С. За цієї  ж температури вони зберігаються в камері охолодження та відвантажуються до рефрижератора, який розвозить продукцію по торговельних мережах», – розповів директор Фермерського господарства «Дунайський Аграрій» Роман Дяжук.

За словами фермера, на початку роботи господарства, першочерговим завданням було максимальне зниження втрати маси продукту під час зберігання, а також збереження свіжості.

У комплексі було  встановлено обладнання для шокового охолодження, змонтовані камери для довгострокового та короткострокового зберігання. 

«Для нас також  вигідно, що вся система сьогодні керується за допомогою прогресивних алгоритмів управління, щоб знизити енерговитрати, та знаходиться під моніторингом і диспетчеризацією. Ми займаємося своїм бізнесом, а партнери відповідають за обладнання», – сказав Роман Дяжук.

Читайте також: Розсаду ранніх динь висаджують в поле у квітні