Володимир-Волинська птахофабрика знайшла ефективні технології для вирощування птиці без антибіотиків
Вирощування курки без антибіотиків, стимуляторів росту можливе лише за дотримання повної біобезпеки і досягається під суворим контролем на всіх етапах виробництва.
Про це пише голова наглядової ради групи компаній ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» Аліна Сич в колонці на AgroTimes.
Важливим у цьому процесі є й виробництво максимально якісних і поживних кормів, підкреслює вона. Для зернових кормів обов’язкові регулярні лабораторні дослідження вхідної сировини на наявність мікотоксинів та інших шкідливих речовин. Щоб гарантувати відсутність антибіотиків, на виході продукція додатково досліджується у незалежній лабораторії.
«Нині ми вже використовуємо авторські рецептури кормів, створили спеціальні умови вирощування курей і впровадили лабораторний контроль якості на кожному етапі, – зазначає Аліна Сич. – Продукцію та сировину регулярно перевіряють у державних і виробничих лабораторіях. У результаті ми отримали принципово новий за якістю продукт».
За її словами, замість антибіотиків кури Володимир-Волинської птахофабрики отримують пробіотики – натуральні мікробіологічні харчові добавки, які підвищують імунітет курчат, відновлюючи мікробний баланс кишківника, й вітаміни.
«Взагалі ми застосовуємо різні природні препарати, багато експериментуємо й знайшли для себе низку ефективних технологій. Проте поки тримаємо їх у секреті», – повідомила Аліна Сич.