Які схрещування м’ясної ВРХ ефективні
Для швидкого поліпшення м’ясності й запобігання важким отеленням у м’ясної великої рогатої худоби для схрещування використовують абердин-ангуську та лімузинську породи.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
Сіра українська порода набула широкого застосування в породотворному процесі через такі свої цінні властивості, як довговічність і стійкість до місцевих кліматичних умов.
Герефорди передають своєму потомству, крім м’ясних якостей, добру пристосованість і стійкість до несприятливих умов, плодючість за обмеженого рівня годівлі.
Через тяжкість отелень корів шаролезької породи не рекомендують схрещувати з іншими породами. Щоб поліпшити м’ясні якості плідників шароле можна використовувати в багатопородних схрещуваннях у кінцевих варіантах поєднань.