Овочі-Ягоди-Сад

Мінекономіки та «Укрвинпром» спільно розвиватимуть виноградарсько-виноробну галузь

Мінекономіки та «Укрвинпром» спільно розвиватимуть виноградарсько-виноробну галузь

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та корпорація «Укрвинпром» уклали двосторонню угоду про співпрацю. Її мета – забезпечення розвитку виноградарства та виноробства в Україні.

Про це повідомили в Мінекономіки.

«Угода про співробітництво є важливим підґрунтям на шляху розвитку українського виноградарства та виноробства. Об’єднання зусиль з провідними виробниками та науковцями сприятиме формуванню інвестиційно привабливого середовища галузі, просуванню вітчизняної продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках, розвитку культури споживання вина та винного туризму», – зазначив міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Також документ передбачає впровадження наукових, освітніх і навчальних програм, спрямованих на професійну підготовку фахівців виноградарсько-виноробної галузі.

Мінекономіки та «Укрвинпром» домовилися об’єднати зусилля задля ефективної співпраці з міжнародними організаціями, зокрема, Європейським комітетом вина, Міжнародною федерацією вин та алкогольних напоїв, Міжнародною організацією виноградарства та виноробства та іншими.

Як повідомлялося, новий закон «Про виноград та виноградне вино» гармонізує правила з європейськими.