Які породи м'ясної ВРХ стійкі до захворювань
При виборі м’ясної породи ВРХ для розведення потрібно звертати увагу на такі характеристики, як адаптаційна здатність і стійкість до захворювань, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Так, тварини волинської м’ясної породи добре пристосовані до умов Полісся та здатні поїдати велику кількість грубих кормів.
Характерною особливістю представників поліської м’ясної породи є стійкість до легеневих захворювань. А от сіра українська порода не сприйнятлива до кровосисних комах, зокрема ґедзів.
Корови південної м’ясної породи мають добру акліматизаційну здатність в умовах спекотного клімату Півдня України.
Найкраще пристосовуються до умов екстенсивного ведення скотарства, витривалі та майже не схильні до туберкульозу тварини герефордської породи.
Як повідомлялося, «Агрікор Холдинг» вирощує сім м’ясних порід ВРХ під одним дахом.