Через сніжну зиму собівартість тепличного огірка значно зросла
Через сніжну та морозну зиму собівартість тепличного огірка значно зросла. Адже доводилося сильніше опалювати, щоб підтримувати температуру та плавити сніг на скляному даху.
Про це в коментарі AgroTimes розповів Василь Тимощук, директор і власник «Овочевого комбінату Станишівка», – тепличного підприємства на Житомирщині.
Перший урожай огірків тут почали збирати на початку лютого, вже продали 200 тонн, приблизно 1/10 від того, що отримують за один оборот.
На початку сезону закупівельна ціна на продукцію становила 61-64 грн/кг, зараз знизилася до 47-50 грн/кг.
Приблизно однакові рівні цін спостерігаються останні три роки.
«Продажі йдуть тугувато. Карантини обмежують роботу кафе та ресторанів, люди менше виходять з дому та й менше заробляють грошей. Це все відбивається на купівельній спроможності та продажах. До того ж ще з минулого року до імпортного турецького огірка додався білоруський та російський».
У той же час витрати підприємства виросли.
«Зима цього року була сніжною і морозною. Доводилося більше опалювати, щоб підтримувати температуру та плавити сніг на скляному даху. Також готуємося підвищувати зарплату персоналу», – сказав бізнесмен.
Читайте також: Томати для Європи