Тваринництво

Живець свиней подешевшав на 3%

Живець свиней подешевшав на 3%

Протягом другого весняного тижня свинина живою вагою продовжує падати в ціні.

Хоча за підсумками торгів у перші дні березня більшість виробників змогли втримати ціну, деякі оператори ринку розписали планові обсяги на 0,5-2,5 грн./кг дешевше. Як наслідок, середній показник планових цін 10-го тижня (6-12 березня) послабився майже на 3%, порівняно з попереднім значенням — до 31,3 грн./кг.

Про це повідомила прес-служба Асоціації свинарів України.

За даними представників м’ясопереробки, закупівельна ціна на свиней І категорії коливається в межах 29,5-32 грн./кг. Водночас у західних областях спостерігаються нижчі котирування — на рівні 29,5-30,5 грн/кг, у центрі нижня межа цін вища — 30 грн./кг.

При цьому оператори центральних регіонів налаштовані на продовження низхідного руху та очікують консолідації ціни в усіх регіонах на рівні, вже досягнутому в західних областях. Водночас їхні колеги з цієї частини країни зазначають, що послаблення цін до існуючого рівня є надто критичним для більшості виробників. Тому, на їхню думку, ціна має дещо реабілітуватися для нормальної роботи ринку.

Одностайні м’ясопереробники лише у тому, що реалізація свинини наразі є досить слабкою. За словами постачальників столичних торговельних мереж, попит на м’ясо свиней напередодні 8 Березня щонайменше на 30% поступався минулорічному.

Існує думка, що укріплення ціни на рівні 30-31 грн./кг може дещо стабілізувати продажі. Чинником, що стримує падіння цін на живець, є нижча його пропозиція, тоді як просідання цін, зокрема, у західних регіонах, дещо стимулює і зменшення споживання м’яса під час  великого посту.
 
AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!