Тваринництво

Запах сіна дозволяє визначити його якість

Запах сіна – один із показників, за якими можна оцінити його якість. Хороше сіно має  специфічний, ароматний запах. Для степового сіна характерний запах буркуну, полину, для перелогового – домішки запашного колоска тощо.

Слабкий запах спостерігається в сіна, що тривалий час перебувало під дощем, або в отриманого з трави, яка перестояла, а також у того, що зберігалося більше року.

Затхлий, пліснявий і гнильний запах має зіпсоване сіно.

Запах пресованого сіна оцінюють за запахом тирси, отриманої під час розпилювання тюка (приємний, неприємний).

Якщо запах важко визначити, сіно ріжуть, насипають у хімічну склянку, заливають

гарячою водою (+60 °С), закривають склом і через 2-3 хвилини визначають запах.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!