Тваринництво

За сім місяців експорт м’яса птиці зріс на 5%

Протягом січня-липня 2020 року Україна експортувала 256 тис. тонн м’яса та їстівних субпродуктів птиці – на 4,9% більше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані Держаної митної служби.

У грошовому еквіваленті експорт за сім місяців сягнув $326,3 млн. Це на 8,6% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Головними покупцями вітчизняного м’яса та їстівних субпродуктів птиці протягом січня-липня цього року були Саудівська Аравія (18,7%), Нідерланди (16,6%) та ОАЕ (11,7%).

Нагадаємо, Сінгапур відкрив ринок для української свинини та м’яса птиці.