За рік-два в Україні збільшиться виробництво органічного меду, ‒ експерт
Промислове виробництво меду в Україні тільки починає розвиватися, але це чудова можливість навіть для холдингів, що мають тисячі гектарів соняшнику, вважає економіст інвестиційного відділу ФАО Андрій Ярмак.
«За рік-два в Україні буде значно більше органічного меду», ‒ написав він на своїй Фейсбук-сторінці після ознайомлення представників ФАО зі специфікою вітчизняного медового бізнесу.
Український мед вважається на порядок якіснішим за китайський, а минулого року ще й по ціні був конкурентнішим, зауважив експерт.
Завдяки російському ембарго українська медова галузь зробила величезний прорив і продовжує відкривати нові ринки, наголосив Андрій Ярмак.
«Експортери меду починають активно працювати над додаванням вартості: обговорювали реєстрацію GIS та вихід на експорт особливих високоцінних видів меду», ‒ повідомив експерт ФАО.
Додати коментар