Тваринництво

За 8 місяців виробили понад 211 тис. тонн свинини і виробів із неї

У січні-серпні 2021 року в Україні виробили 211,6 тис. тонн охолодженої, мороженої свинини та сушених, копчених чи солених виробів з неї. Це на 3,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року,

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

В асоціації «Свинарі України» (АСУ) звертають увагу на скорочення перехідних залишків свинини на початку осені.

«Обсяги перехідних залишків свинини на кінець серпня менші, ніж місяцем раніше. Зокрема, через скорочення запасів охолодженої свинини на складах: 2,2 тис. тонн проти майже 3 тис. тонн у кінці липня, – зауважили в АСУ. – Це стало одним із чинників підтримки для внутрішніх цін закупівлі живця свиней забійних кондицій на межі сезонів».

Нагадаємо, почали зміцнюватися ціни на живець свиней.

Як повідомлялося, виробництво сала у серпні зросло на 10,2%.