Тваринництво

За 10 місяців виробництво замороженої свинини зросло на 40%

За 10 місяців 2020 року м’ясопереробні підприємства виробили 251,7 тис. тонн свіжої, охолодженої, замороженої, соленої, в розсолі, сушеної, копченої свинини. Це на 5,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Найактивніше зросло виробництво мороженої свинини – на 40%, як порівняти з 10 місяцями 2019 року, – до 24,4 тис. тонн. Зокрема, заморожені туші і напівтуші продемонстрували зростання на рівні 125%.

Виробництво свіжої, охолодженої та мороженої свинини становить левову частку – 219,7 тис. тонн.

Найвідчутніше у січні-жовтні цього зросло виробництво свіжих чи охолоджених необвалених окостів, лопаток та їхніх відрубів – на 65,7%, як порівняти з а аналогічним періодом 2019 року, – до 20 тис. тонн.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, відгодівля свиней на вільному доступі до корму дає змогу отримати м’ясо з вищими поживними характеристиками.