Які переваги й недоліки корів голштинської та джерсейської порід, – досвід

Корови голштинської породи мають вищі надої, натомість у молоці джерсеїв більший уміст жиру. Хоч у перерахунку на суху речовину молоко джерсеїв не поступається голштинам.
Про це розповіла головна лікарка ветеринарної медицини СТОВ «Надія» Катерина Пелих в інтерв’ю для журналу The Ukrainian Farmer.
Утім, за її словами, генетика працює, а отже збільшуються надої в джерсеїв, а вміст жиру – в голштинів.
«Думаю, достойні обидві породи. Як лікар особливої різниці в породах не бачу. Хіба що в джерсеїв менше проблем із копитами, а в голштинів частіше проявляється зміщення сичуга. Та ще одне спостереження, не пов’язане з особливостями організму: джерсеї набагато спокійніші, легше звикають до людей, до приміщень»,
– зазначає Катерина Пелих.
Вона також додала, що головна різниця – для голштинів потрібна дещо більша кількість ветпрепаратів, адже корови більші, а норми введення розраховують на кілограм ваги.
Раніше повідомлялося, які корови в групі ризику з ожиріння печінки.