Як зменшити кількість розбитого яйця
Основними причинами підвищеного бою курячого яйця зазвичай є погана упакова, неправильне транспортування, та/або погана транспортна інфраструктура, пише журнал «Наше птахівництво».
У США підрахували, що близько 3-12% курячого яйця вибраковується через бій. В інших країнах ця кількість може бути ще вищою.
Щоб зменшити кількість розбитого яйця і, відповідно, втрати підприємства, треба спрямувати зусилля на поліпшення міцності їхньої шкаралупи. Досягається це шляхом поліпшення мінерального живлення курей.
Без достатньої кількості вітаміну D порушується процес мінерального обміну і нормальне формування яєчної шкаралупи.
Тому додаткове введення до раціону птиці препаратів, що містять вітамін D, є ефективною технологією, яка зменшує економічні втрати у процесі виробництва курячого яйця. Такі кормові добавки сприяють кращому засвоєнню спожитого корму, а також зменшенню вибракування курячого яйця унаслідок пошкодження шкаралупи.