Тваринництво

Як правильно підготувати індичі яйця до інкубації

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Після збирання індичих яєць, призначених для інкубації, необхідно забезпечити правильні умови для їхнього зберігання.

Температура свіжознесених яєць наближена до температури несучки – близько 41-42 °С. Відразу після збирання їх потрібно перенести до камери охолодження й тримати до стану фізіологічного нуля. Після цього яйця розміщують на пластикових лотках і забезпечують рівномірну циркуляцію повітря.

Щойно яйця будуть готові до транспортування на інкубаторій, їх можна помістити в картонні лотки й упакувати в коробки або ж покласти в інкубаційні лотки та перевозити в транспортних візках.

Найефективніше використовувати для інкубації яйця, що зберігалися протягом 5–9 днів. Далі — чим більшим буде строк зберігання, тим нижчим буде відсоток виводимості й гіршою якість молодняку.

Нагадаємо, кондиційні добові індичата повинні мати підсохлий і добре розпушений пух.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями