Як можна попередити канібалізм у свиней
Причин виникнення канібалізму у свиней багато. Важливу роль відіграють умови утримання тварин та якість кормів.
Про досвід свого господарства розповів в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer завідувач із тваринництва ПП «Агрофірма Світанок» (Харківська область) Костянтин Бойко.
«По-перше, впливає висока щільність утримання на обмеженій території. Наприклад, за вирощування на решітчастій підлозі групі дорощування потрібно 0,34-0,35 кв. м на голову, а на відгодівлі ‒ 0,73-0,8 кв. м», ‒ зазначив він.
По-друге, впливає вентиляція у приміщенні: за недостатньої швидкості потоку повітря тварини поводяться неспокійно, стають агресивними.
Дуже важливий чинник у вирощуванні свиней ‒ світловий режим. Норма ‒ 16 годин (150-170 люксів).
Якщо корм не збалансований за поживними речовинами та мікро- й макроелементами, то ризик виникнення канібалізму дуже великий, зауважив Костянтин Бойко.
«Також поросятам групи дорощування ми вішаємо іграшки для відволікання уваги», ‒ додав він.
Якщо дотримуватися цих вимог, то ризик виникнення канібалізму мінімальний, резюмував Костянтин Бойко.
Додати коментар