Тваринництво

Як можна попередити канібалізм у свиней

Як можна попередити канібалізм у свиней

Причин виникнення канібалізму у свиней багато. Важливу роль відіграють умови утримання тварин та якість кормів.

Про досвід свого господарства розповів в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer завідувач із тваринництва ПП «Агрофірма Світанок» (Харківська область) Костянтин Бойко.

«По-перше, впливає висока щільність утримання на обмеженій території. Наприклад, за вирощування на решітчастій підлозі групі дорощування потрібно 0,34-0,35 кв. м на голову, а на відгодівлі ‒ 0,73-0,8 кв. м», ‒ зазначив він.

По-друге, впливає вентиляція у приміщенні: за недостатньої швидкості потоку повітря тварини поводяться неспокійно, стають агресивними.

Дуже важливий чинник у вирощуванні свиней ‒ світловий режим. Норма ‒ 16 годин (150-170 люксів).

Якщо корм не збалансований за поживними речовинами та мікро- й макроелементами, то ризик виникнення канібалізму дуже великий, зауважив Костянтин Бойко.

«Також поросятам групи дорощування ми вішаємо іграшки для відволікання уваги», ‒ додав він.

Якщо дотримуватися цих вимог, то ризик виникнення канібалізму мінімальний, резюмував Костянтин Бойко.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!