Тваринництво

Виробництво рідких яєчних продуктів у «Овостар Юніон» у І кварталі просіло на 38,2%

Агрохолдинг «Овостар Юніон» у І кварталі 2022 року переробив на 25% менше яєць, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – 92 млн штук.

Про це повідомили у компанії.

Збої в діяльності багатьох українських харчових компаній та HoReCa через російську агресію призвели до зниження попиту на яєчні продукти, зауважили в «Овостар Юніон». Відповідно, з кінця лютого на перероблення почали виділяти менші обсяги яєць.

Зокрема, виробництво рідких яєчних продуктів було на рівні 2,1 тис. тонн. Це на 38,2% менше, ніж за аналогічний період 2021 року.

У січні-березні цього року було реалізовано 2,2 тис. тонн рідких яєчних продуктів, що на 35,3% менше, ніж у І кварталі 2021 року. З них на експорт відправили 728 тонн (33%), тоді як за аналогічний період минулого року 796 тонн (23%).

Середня ціна рідких яєчних продуктів у І кварталі 2022 року зросла на 13% – до $1,86/кг (без ПДВ), як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомлялося, виробничі потужності «Овостар Юніон» на Київщині продовжують працювати. У І кварталі компанія виробила на 10% менше яєць.