Виробництво м'яса птиці у 2022 році скоротилося на 8%
Виробництво м’яса птиці у 2022 році склало близько 1,27 млн тонн, що на 8% менше, ніж роком раніше.
Такі розрахунки асоціації «Союз птахівників України» озвучив її виконавчий директор Сергій Карпенко у інтерв’ю журналу «Наше птахівництво».
Скорочення виробництва у господарствах населення сягнуло 14%, у сільгосппідприємствах – 7%.
Курячих яєць у 2022 році в Україні загалом було вироблено близько 11,5 млрд штук. Із них промислове виробництво склало 5,6 млрд штук, що на 20% менше, ніж у 2021 році.
«Проте ці дані ще уточнюватимуться, бо Держкомстат на період воєнного стану припинив публікацію статистичних даних», – додав Сергій Карпенко.