Тваринництво

Внесення магнію в корми для птиці покращує якість м’яса

Внесення магнію в корми для птиці покращує якість м’яса

Поширеною є думка, що в кормах для птиці зазвичай міститься необхідна кількість магнію. Однак низка досліджень продемонстрували, що додаткове внесення магнію в раціон у багатьох випадках і на різних стадіях розвитку стимулює ріст птиці й покращує якість м’яса.

Потреба в магнії залежить від співвідношення кальцію та фосфору в організмі птиці: чим воно вище, тим більшою є потреба в магнії.

Дефіцит магнію призводить до серйозних біохімічних порушень в організмі птиці з характерними симптомами: уповільнюється ріст, погіршується стан оперення, знижується м’язовий тонус, спостерігається присідання на задні кінцівки, тремор, судомні напади, кома й загибель. У несучок також спостерігається зниження несучості й погіршення поїдання корму.

Надмірна кількість цукрів (глюкози) збільшує виведення магнію з сечею, а знижена концентрація магнію спричиняє гірше всмоктування калію.

За наявності в раціоні магнію понад 7% у курчат розвивається пероз (викривлення суглобів і кісток), рахіт, у курей відзначається підвищена збудливість, діарея, зниження несучості, поява яєць із тоненькою шкаралупою.

Додаткове збагачення магнієм раціонів надає очищувальний і послаблювальний ефект у кишківнику птиці, що загалом погіршує абсорбцію поживних речовин у шлунково-кишковому тракті. Тобто перевищення в раціоні вмісту магнію призводить до дефіциту кальцію в організмі птиці.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!