Тваринництво

Виробництво вершкового масла у червні зросло на 4%

Поділитись:
Виробництво вершкового масла у червні зросло на 4%

У червні 2017 року обсяг виробництва вершкового масла склав 11,7 тис. тонн, що на 4% більше порівняно із червнем 2016 року і на 3,9% – порівняно з травнем 2017 року.

Про це свідчать дані Державна служба статистики.

Випуск сирів сичужних та плавлених зріс на 2,3% проти аналогічного періоду минулого року – до 10,1 тис. тонн, а порівняно з травнем поточного року скоротився на 4,7%.

Крім того, протягом звітного періоду виробництво рідкого обробленого молока в Україні скоротилося порівняно із червнем 2016 на 3,4% — до 76,7 тис. тонн, порівняно з травнем 2017 — на 6,5%.

Виробництво йогурту та інших ферментованих молока чи вершків протягом звітного періоду порівняно з червнем 2016 року скоротилось на 6,6% і становило 34,8 тис. т. Порівняно із травнем поточного року виробництво скоротилось на 8,8%.

Протягом червня поточного року сиру свіжого неферментованого (включаючи кисломолочний сир) було вироблено 5,2 тис. тонн, що на 2,1% менше, ніж у червні минулого року. Порівняно з травнем виробництво скоротилось на 12,7%.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини зони проведення АТО.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями