Тваринництво

Відходи інкубації перед переробкою сортують на шкаралупу, тверді й рідкі відходи

Поділитись:
Відходи інкубації перед переробкою сортують на шкаралупу, тверді й рідкі відходи

Переробляти відходи інкубації можна як на території підприємства, так і поза його межами, на переробному заводі.

За будь-якого варіанту необхідно окремо сортувати шкаралупу, тверді й рідкі відходи.

За ідеальних умов певна частина робіт попередньої переробки має виконуватися на території інкубаторію. Тверді відходи розділяють на шкаралупу й тверді фракції.

Рідину також слід розглядати окремо: різним типам відповідають різні типи переробки. Таке сортування знижує патогенне навантаження й дозволяє максимально ефективно використовувати відходи.

Шкаралупу можна відділити від важких відходів і невиведених яєць, використовуючи один із трьох методів: вакуумне відсмоктування; вібраційне сито; циклонний повітряний сепаратор.

Отриману таким чином яєчну шкаралупу можна використовувати для виготовлення компосту або відділити від підшкаралупних оболонок, що дозволить підвищити цінність самої шкаралупи.

Це досягається розмелюванням шкаралупи в порошок і змішуванням її з водою – шкаралупа як важча фракція осяде, а підшкаралупні оболонки як легші – сплинуть.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями