Тваринництво
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Тваринництво

Від сальмонельозу може загинути понад 50% молодняку птиці

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:
Від сальмонельозу може загинути понад 50% молодняку птиці

Батьківські стада птиці є одним із основних джерел зараження промислових стад на сальмонельоз. Вони можуть передавати збудник захворювання через яйце. Тому дуже важливо купувати молодняк птиці у вільних від сальмонельозу господарств.

Серед найнебезпечніших видів сальмонели для промислової птиці – Salmonella enteritidis. Інфікування саме цим збудником призводить до загибелі 50-80% молодняку птиці.

В інкубаторіях може відбуватися масове зараження молодняку на виводі шляхом проникнення сальмонели через дихальні шляхи.

За потрапляння в організм сальмонели не обов’язково відразу виникає хвороба. Все залежить від виду збудника, умов утримання птиці, її віку та загальної стійкості до захворювань.

Спалаху сальмонельозу сприяють перегрів або переохолодження молодняку птиці, антисанітарні умови утримання, завелика концентрація поголів’я, випоювання птиці застійною водою тощо.

Як повідомлялося, патологічний матеріал для дослідження на сальмонельоз доставляють не пізніше як через 12 годин після загибелі птиці.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!