Тваринництво

Від сальмонельозу може загинути понад 50% молодняку птиці

Від сальмонельозу може загинути понад 50% молодняку птиці

Батьківські стада птиці є одним із основних джерел зараження промислових стад на сальмонельоз. Вони можуть передавати збудник захворювання через яйце. Тому дуже важливо купувати молодняк птиці у вільних від сальмонельозу господарств.

Серед найнебезпечніших видів сальмонели для промислової птиці – Salmonella enteritidis. Інфікування саме цим збудником призводить до загибелі 50-80% молодняку птиці.

В інкубаторіях може відбуватися масове зараження молодняку на виводі шляхом проникнення сальмонели через дихальні шляхи.

За потрапляння в організм сальмонели не обов’язково відразу виникає хвороба. Все залежить від виду збудника, умов утримання птиці, її віку та загальної стійкості до захворювань.

Спалаху сальмонельозу сприяють перегрів або переохолодження молодняку птиці, антисанітарні умови утримання, завелика концентрація поголів’я, випоювання птиці застійною водою тощо.

Як повідомлялося, патологічний матеріал для дослідження на сальмонельоз доставляють не пізніше як через 12 годин після загибелі птиці.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!