Тваринництво

В Україні зростає переробка свіжого й охолодженого м’яса

В Україні зростає переробка свіжого й охолодженого м’яса

Порівняно з серпнем 2016 року вересневі результати переробки вітчизняної свинини дещо знизилися. Впродовж вересня вироблено 21,9 тис. тонн свіжої, охолодженої та мороженої свинини проти 24,8 тис. тонн у попередньому місяці.

Про це повідомляє прес-служба Асоціації свинарів України з посиланням на дані Держстату.

У вересні виробництво свіжого та охолодженого м’яса свиней скоротилося на 12%, або 2,9 тис. тонн.

Обсяги виробництва мороженої свинини не змінилися порівняно з аналогічним періодом 2015 року і серпнем цього року.

Проте сукупно за три квартали 2016 року «наморозили» на 29,4% менше свинини, ніж за січень-вересень 2015 року. При цьому на 4,7% зросло виробництво свіжої та охолодженої свинини.

Тож сумарний обсяг переробки м’яса свиней за дев’ять місяців поточного року на 2,5% більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

В асоціації підкреслюють, що переробні підприємства відзначають збільшення виробництва й інших видів м’яса. Найбільше зросли обсяги випуску свіжого, охолодженого та мороженого м’яса птиці — на 8,4%. По яловичині приріст склав 4,7%.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!