Тваринництво

В Україні створюють «бройлерних» ягнят

В Україні створюють «бройлерних» ягнят

В Україні планується створити нову вітчизняну м’ясну породу скоростиглих овець, яка забезпечить отримання тушок м’яса ягнятини по 18-20 кг уже в шестимісячному віці.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів завідувач лабораторії кормовиробництва та годівлі тварин Інституту тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» Михайло Свістула.

«Науковці кілька років ведуть роботу зі створення нових м’ясних генотипів овець української селекції з прилиттям крові імпортних порід – тексель, вандей, дорпер», – зазначив він. – Отримані помісні ягнята мають високий інтенсивний ріст із потенціалом продуктивності молодняку в межах 300-400 г/голову на добу».

Як повідомлялося, компанія «Агропродсервіс» (Тернопільська область) вирішила відроджувати вівчарство.

Довідка

Одна з найкращих у світі тонкорунних порід овець – асканійський меринос – була виведена в Інституті тваринництва степових районів імені М. Ф. Іванова «Асканія-Нова» – Національному науковому селекційно-генетичному центрі з вівчарства.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!