Тваринництво

В Україні майже 10% фальсифікованої молочної продукції

В Україні майже 10% фальсифікованої молочної продукції

Частка тіньового ринку молочної продукції в Україні становить близько 20%, а фальсифікованої продукції – майже 10%.

Про це повідомляє пресслужба Спілки молочних підприємств України.

Поширення фальсифікації призвело до таких негативних наслідків як:

  • викривлення конкуренції;
  • зменшення інвестиційної привабливості галузі, як серед українських
    так і серед іноземних інвесторів;
  • шкода міжнародному діловому та політичному іміджу України;
  • зростання ризиків здоров’ю та життю споживачів;
  • втрата надходжень до бюджетів усіх рівнів.

План заходів з протидії поширенню фальсифікату, який обговорювався Радою директорів СМПУ за участі Голови Держспоживслужби України Сергія Ткачука, спрямований на критичне зменшення частки фальсифікованої молочної продукції.

В ході його реалізації планується внесення відповідних змін до законодавчих та регуляторних актів, моніторинг ринку молочної продукції для виявлення фальсифікату з наступним втручанням державних контролюючих органів, а також широке висвітлення цієї теми як у професійному колі виробників молочної продукції, так і серед споживачів.

Стримати і зменшити масштаби поширення фальсифікату на ринку молочної продукції можна лише за умови комплексного підходу до проблеми та за участі широкого кола учасників процесу. Тому у цій роботі СМПУ сподівається на підтримку народних депутатів України, Держпродспоживслужби, Національної поліції України та Державної податкової адміністрації.

Нагадаємо, вершкове масло – один із найчастіше фальсифікованих продуктів.