Тваринництво

Український ринок свинини збільшиться на 3,5%

Український ринок свинини збільшиться на 3,5%

Упродовж 11 місяців 2016 року українці спожили на 3,7% більше свинини, ніж торік.

Про це повідомляє Асоціація свинарів України з посиланням на оновлені баланси попиту і пропозиції м’яса та м’ясопродуктів Економічного дискусійного клубу (ЕДК).

Так, за оцінками аналітиків, в Україні станом на 1 грудня споживання свинини та продуктів з неї склало 738 тис.  тонн (на 26 тис. тонн  більше, ніж рік тому).

Проте, якщо у листопаді 2015 року споживання такої продукції склало 88 тис. тонн, то цьогоріч за останній місяць осені з’їли дещо менше — 73 тис. тонн. При цьому такий рівень споживання вищий за середньомісячний у 2015 і в 2016 роках.

За словами аналітика Асоціації свинарів України Олександри Бондарської, послаблення купівельної активності споживачів пояснюється кількома факторами. «По-перше, початок опалювального сезону суттєво реструктуризував витрати населення. По-друге, посилилися девальваційні та інфляційні очікування, – підкреслює вона.  – Крім того, оцінки особистого матеріального становища та очікування його зміни погіршилися».

Загалом експерти очікують, що ємність внутрішнього ринку свинини та м’ясопродуктів з неї має збільшитися на 3,5% і сягнути 802 тис. тонн. Відповідно кількість спожитого м’яса свиней та похідної продукції у розрахунку на одну людину буде на рівні 18,8 кг – на 0,7 кг більшою, ніж торік.

При цьому, за оцінками аналітиків ЕДК, свинина — єдиний вид м’яса, збільшення споживання якого прогнозують цього року. Хоча експерти ФAO не так категоричні у своїх оцінках – вони передбачають зростання фонду споживання усіх видів м’яса. Проте саме свинини — найбільше: +2,5% до минулорічного показника.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!