Українські виробники м’яса птиці мають величезний експортний потенціал
В українських виробників м’яса птиці – величезний експортний потенціал. Навіть девальвація гривні, з точки зору валютної собівартості, заощадила відчутну частину затрат на виробництво м’яса птиці.
Про це пише в своїй колонці на Аgrotimes співзасновник агропромислової групи «Пан Курчак» Сергій Горлач.
При цьому він наголошує на тому, що через відтік населення виробники не мають повного уявлення, скільки виробляють м’яса птиці і скільки українці споживають його.
«Ми не відчуваємо балансу. А перевиробництво може зіграти злий жарт із ціноутворенням, – зазначив Сергій Горлач. – Тому в такій непевній ситуації необхідно експортувати і ще раз експортувати. Цьому сприяють і країни-партнери, і відкриті ринки значної кількості арабських країн».
Якщо в птахофабрик є можливість нарощувати виробництво, це треба робити і – відразу експортувати, аби не перевантажувати внутрішній ринок і вести цінові війни, вважає він.
Нагадаємо, за 11 місяців на експорті м’яса птиці Україна заробила на 20,4% більше.