Українець має споживати щонайменше 30 кг свинини на рік
В Україні зростатиме попит на свинину. За оцінками Асоціації свинарів України (АСУ), українці мають споживати не менше 30 кг свинини на душу населення. Це 1,3-1,4 млн тонн свинини.
«Ми зараз виробляємо майже вдвічі менше, – зазначив директор АСУ Артур Лоза. – Тобто є величезний потенціал для зростання».
Він підкреслив, що понад 50% українських свиноферм планують розвиватися. За підсумками 2017 року свинарська галузь перебуває у комфортній зоні, але тенденцію на зниження ніхто не відміняв, додав очільник асоціації.
При цьому основним фактором впливу на ринок є низька купівельна спроможність населення, наголосив Артур Лоза.
Також, за його словами, головними перешкодами на шляху розвитку галузі свинарства в Україні є поширення епідемії АЧС, економічні виклики та зміни в законодавстві.
Додати коментар