Тваринництво

У Німеччині збільшується частка курятини, виробленої за альтернативного вирощування

У Німеччині збільшується частка курятини, виробленої за альтернативного вирощування

У Німеччині швидко зростає частка курятини, виробленої в альтернативних системах. Переважно для цього застосовують системи Free Range, Traditional Free Range й Organic, сертифіковані згідно з вимогами EU Regulation 543/2008 та EU Regulation 889/2008.

Німецька федерація добробуту тварин присвоює виробникам курятини спеціальний ярлик рівня добробуту птиці.

Ярлик другого ступеня присвоюється виробникам, що зменшили щільність посадки птиці  порівняно з інтенсивними технологіями, використовують альтернативні генотипи птиці з середньодобовими приростами живої маси не більш як 45 г на добу, солярії тощо.

Ярлики першого ступеня присвоюють виробникам, які, крім того, надають птиці можливість користуватися ще й пасовищами – подібно до органічного утримання.

На кінець 2018 року близько 60% бройлерів у Німеччині було вирощено під певним ярликом добробуту.

Нагадаємо, м’ясо птиці, вироблене в альтернативних системах, зазвичай належить до преміум-сегмента.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!