Тваринництво

У молоці, що надійшло на перероблення в І півріччі, зросли частки жиру та білка

Масова частка жиру у сирому молоці, що протягом І півріччя 2021 року надійшло на переробні підприємства, сягнула 3,7% проти 3,66% за аналогічний період 2020 року. Масова частка білка зросла до 3,14% проти 3,1%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зокрема, промислові виробники молока у І півріччі цього року збільшили частку жиру в молоці-сировині до 3,74% проти 3,71% за аналогічний період минулого року. Показник білка відповідно зріс до 3,18% проти 3,15%.

У сировині, закупленій переробними підприємствами у січні-червні 2021 року в господарствах населення, масова частка жиру зросла до 3,49% проти 3,48% у І півріччі минулого року. Частка білка лишилася незмінною з 2020 року – 2,95%.

Як повідомлялося, між продуктивністю корови і жирністю молока є зв’язок.