Тваринництво

У Китаї прогнозують стрибок споживання молока

У 2020 році у Китаї очікується збільшення обсягів споживання молока з 9,6 млрд до 10 млрд кг – у першу чергу, через проблеми зі здоров’ям, пов’язані з COVID-19.

Про це пише Dairy Global з посиланням на дані аналітичної компанії GlobalData.

«Китай протягом останніх кількох років інвестував значні кошти в модернізацію своєї молочної промисловості та рекламу споживання молока, основою якої є його користь для здоров’я, – зазначив аналітик GlobalData з питань споживання Райан Уіттакер. – Холодильне обладнання все більше розповсюджується в Китаї, і сучасні користувачі мають можливість довше зберігати молоко та інші молочні продукти».

За його словами, молоко часто позиціонується як засіб для отримання більшої кількості білків у раціональному харчуванні, а також для створення та підтримання імунної системи організму. Пандемія COVID-19 змусила китайських споживачів зосередитися на своєму здоров’ї, що спричинило сплеск попиту.

Згідно з прогнозами GlobalData, річний обсяг продажів молока в Китаї, який у 2019 році оцінювався в $24,2 млрд, поступово зросте до $29 млрд. Після перебоїв, пов’язаних із COVID-19, очікуваний показник зараз наближається до $31 млрд, причому найбільший стрибок продажів відбудеться цього року.

Останнє опитування споживачів, проведене GlobalData, показало, що 51% респондентів купують біле молоко більше, ніж раніше, на додаток до 34%, які зазначили, що купують той же обсяг, що й раніше.

«За допомогою молока можна доповнити харчування вдома з мінімальними зусиллями, допомагаючи при цьому китайській молочній промисловості, – зауважив Райан Уіттакер. – Очевидно, що категорія молока матиме більший попит під час пандемії, і за цим, швидше за все, стоїть турбота про здоров’я, яка підтримується урядовими кампаніями щодо молочної продукції. В молочній промисловості Китаю молоко посідає перше місце».

Як повідомлялося, китайський Yili почав будівництво потужного інтелектуального молокопереробного заводу.