У «Баркомі» розповіли, чому обрали генетику свиней PIC
ТзОВ «Барком» працює з генетикою свиней PIC.
Про це розповів керівник департаменту свинарства компанії Сільван Лоншан, пише журнал The Ukrainian Farmer.
«Для нас це – найкращий генетичний продукт, оскільки він дає нам змогу мати оптимальні витрати на виробництво, а також виробляти м’ясо високої якості, що важливо для наших м’ясних цехів», – зазначив він.
За словами Сільвана Лоншана, його компанія регулярно імпортує найкращих кнурів із генетичного ядра PIC у Канаді.
Технологічні показники вирощування свиней, зокрема ті, що залежать від годівлі, відрізняються, оскільки «Барком» співпрацює з багатьма різними інтегрованими фермами.
«На деяких фермах конверсія корму становить 2,55-2,65, – розповів Сільван Лоншан. – Одна з наших пірамід присвячена виробництву чистих порід великої білої та свинок F1. Зазвичай у середньому ми відлучаємо 12,5-13 поросят у віці 25-26 днів вагою від 7 до 8 кг».
Вихід свинини від живої ваги, який багато в чому залежить від раціону, коливається від 77% (для чистих ліній і тварин F1) до 80%, додав Сільван Лоншан.
Як повідомлялося, для годівлі підсисних поросят «Барком» використовує молоко та йогурт.