Тривалий цикл виробництва у курей-несучок вимагає здорової печінки
Печінка відіграє важливу роль у формуванні курячих яєць, зокрема у відкладанні жиру в жовтку.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Якщо в раціоні птиці недостатньо жирів, печінка створить їх із крохмалю, однак тоді істотно збільшується навантаження на неї, що негативно позначається на її стані здоров’я.
Тривалий цикл виробництва у курей-несучок неможливий без доброго стану печінки. Рекомендується забезпечувати необхідний мінімум жирів у раціоні птиці та не допускати захворювань, які можуть негативно вплинути на здоров’я печінки.
Крім того, корм повинен містити достатній рівень холіну. Бетаїн також є гарантією того, що холін і метіонін використовуватимуться на 100%.
Як повідомлялося, цикл несучості подовжується, коли яйця невеликого і середнього розміру.