Свинина живою вагою поступово дешевшає
У третій декаді листопада триває зсув цінового діапазону на свиней забійних кондицій, повідомили в Асоціації свинарів України.
Так, мінімальну цінову позначку ‒ 45 грн/кг ‒ переважно фіксують на сході країни. Верхня межа діапазону опустилася до рівня 47 грн/кг і зустрічається у центральних та західних регіонах. Тож 47-го тижня (20-26 листопада) середня ціна на живець свиней на 2% поступається рівню попереднього тижня.
У найближчій перспективі більшість м’ясопереробників очікують подальшого послаблення закупівельних цін. Основними чинниками, що вказують на такий сценарій розвитку подій є малоактивна реалізація, поява сезонної передсвяткової пропозиції свинини від дрібних операторів.
Крім цього, послаблення цін спричиняє необхідність внутрішніх виробників конкурувати з наявною на ринку імпортною свининою в елементах та півтушах, а також курятиною, яка продовжує дешевшати.
Представники м’ясопереробної галузі запевняють, що протягом останніх трьох років наближення зимових свят не спричиняє ажіотажний попит та відповідні сплески цін. Тим не менш, частина закупівельників вважає, що на початку грудня можливе незначне підвищення цін на свинину живою вагою.
Окремі з них прогнозують зсув чергового здороження свинини на другу половину грудня ‒ через жовтневе зростання цін. Тоді м’ясопереробники сподіваються на пожвавлення попиту напередодні корпоративних святкувань та безпосередньо перед святами.
Додати коментар