Тваринництво

Складові раціону свиней для отримання найкращого бекону

Складові раціону свиней для отримання найкращого бекону

Найкращий бекон можна одержати під час згодовування молодим свиням ячменю, пшениці, жита, гороху та сочевиці.

З соковитих кормів ліпшим вибором є морква, цукрові й напівцукрові буряки, гарбузи й картопля.

Горох у другому періоді відгодівлі у вигляді дерті може становити 20-30% (за поживністю) раціону. Він значно підвищує якість бекону і забезпечує отримання високих приростів (700-800 г на голову на добу).

У разі годівлі поросят ячменем сало набуває хорошої щільності, має білий колір і приємний смак.

Овес згодовують у невеликій кількості, тому що він погіршує якість сала. Його використовують у перший період відгодівлі.

Кукурудза використовується як у вигляді дерті, так і засолених качанів.

Беконним свиням слід давати не менше як 0,5-1,5 л висівок на голову на добу протягом усього періоду відгодівлі.

Борошно з якісного конюшинового сіна робить раціон відгодівельників більш повноцінним.

Картопля має велике значення в годівлі беконних свиней: вона містить багато вуглеводів і сприяє утворенню щільного сала. Кращі результати бувають тоді, якщо картопля не перевищує 40% загальної поживності раціону.

Цукрові буряки добре перетравлюються і підвищують перетравність всього раціону.

У зимовий період беконні поросята на відгодівлі повинні щодня перебувати на прогулянці: на початку відгодівлі – по дві години й наприкінці – по одній, а влітку користуватися гарним пасовищем.

Як і інші групи свиней, беконних поросят необхідно забезпечити необмеженим водопоєм з автонапувалок або з корит, спеціально призначених для цієї мети.

За беконної відгодівлі не рекомендується згодовувати водянисті корми та відходи домашньої кухні.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!