Тваринництво

Попит на якісну птахопродукцію зростає: як відповідати тренду

Попит на якісну птахопродукцію зростає: як відповідати тренду

Сьогодні підвищується попит саме на якісну птахівничу продукцію. Споживачі все більше надають перевагу якісному м’ясу птиці ‒ безпечному й натуральному. Це вимагає від виробників запровадження сучасних технологій на виробництві й ефективного контролю якості продукції.

На цьому наголосив співвласник агропромислової групи «Пан Курчак» Сергій Горлач у інтерв’ю журналу «Наше птахівництво».

«Ми працюємо в умовах недосконалої нормативно-правової бази, що ускладнює діяльність виробників і може призвести до негативних наслідків для здоров’я споживачів», ‒ зауважив він.

Для подолання викликів, що стоять перед галуззю, на думку Сергія Горлача, необхідно:

‒ сприяти розвитку виробництва кормів в Україні. Це дозволить знизити залежність галузі від імпорту кормів і стабілізувати їхню вартість. Так, нині підвищується вартість кормів. Відповідно зростає собівартість виробництва птахопродукції й знижується конкурентоспроможність українських виробників на зовнішніх ринках;

‒ інвестувати в розвиток сучасних технологій виробництва. Це дозволить підвищити якість продукції і зробити її більш конкурентоспроможною в світі;

‒ удосконалити нормативно-правову базу, що забезпечить безпеку та якість птахівничої продукції.

Як повідомлялося, оператори зернового ринку обмірковують інвестиції у виробництво птахопродукції.