Тваринництво

«Подільський бекон» відшліфовує технологічні процеси

«Подільський бекон» відшліфовує технологічні процеси

30-40% відгодівельників свиней припинили діяльність, допоки ціна реалізації невисока, а корми дорогі.

Так оцінку озвучив Олександр Циганенко, заступник директора з комерційних питань підприємства-репродуктора «Подільський бекон», повідомляє асоціація «Свинарі України».

«Торгувати поросятами у такий час складно», – додав він.

Останній рік українське свинарство переживає кризу: собівартість вирощеного кілограма живої маси свиней у середньому зросла на 30%, насамперед за рахунок подорожчання кормової сировини. Через це відгодівельники почали залишати ринок. Як наслідок, пропозиція поросят стабільна, а реалізація проблематична, що тисне на ціни.

«Подільський бекон», щоб зменшити собівартість, підвищує інтенсивність роботи персоналу, автоматизацію та відшліфовує технологічні процеси.

Особливу увагу підприємство приділяє якості співпраці з клієнтами-відгодівельниками. Так, відбір тварин складається з трьох етапів: у приміщеннях дорощування, перед рампою і насамкінець під час завантаження у худобовоз. Замовник може побачити поросят і переконатися в їхній якості.

Також «Подільський бекон» організував власну доставку сучасними транспортними засобами, що відповідають найвищим стандартам благополуччя тварин.