Тваринництво

Після експандування комбікорм для птиці практично вільний від мікробів

Після експандування комбікорм для птиці практично вільний від мікробів

Експандування кормової сировини є одним із найефективніших способів для поліпшення поживних якостей і санітарної безпеки кормів для птиці.

У процесі експандування деструкція або дезактивація вітамінів та інших біологічно активних речовин відбувається меншою мірою, ніж за екструдування. Їх кормова цінність зберігається.

Тому експандуванню можна піддавати як монокомпоненти (зерно, шроти тощо), так і готові комбікорми.

У процесі експандування гинуть також сальмонели, бактерії та гриби. Комбікорм виходить практично вільним від мікробного забруднення.

У результаті експандування перетравність птицею протеїну зростає в середньому на 4,4%, крохмалю – на 0,6%, жиру – на 12,3%, клітковини – на 9,3%, засвоєння птицею метаболічної енергії –більше ніж на 100 ккал/кг.

До основних недоліків обробки кормів способом експандування можна віднести необхідність встановлення додаткового обладнання (кондиціонера й парогенератора).

AgroTimes 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!