Підвищений рівень вітаміну Е в раціоні курчат-бройлерів подовжує термін зберігання їхнього замороженого м’яса
За високого вмісту вітаміну Е (токоферолу) в м’ясі, жирі й інших продуктах тварин їхня харчова та біологічна цінність зростає. За додавання вітаміну Е до раціону курчатам-бройлерам його вміст у стегнових м’язах вищий, ніж у грудних.
Також за підвищення рівня вітаміну Е в раціоні курчат-бройлерів термін зберігання їхнього м’яса замороженим подовжується.
Локалізація вітаміну Е в мембранах м’язових клітин гальмує процеси ПОЛ, а отже, захищає м’ясо від утворення специфічного присмаку, що погіршує його смакові якості.
Визначено, що органічні яйця та курятина містять більше вітаміну Е. За результатами досліджень науковців Пенсильванського університету (США), вміст вітаміну Е в органічних яйцях удвічі вищий, ніж в аналогічній продукції, отриманій за класичних технологій вирощування птиці.
Нагадаємо, стимулювальний вплив вітаміну Е на проліферативну активність імунних клітин ефективно використовують в умовах виробництва для підвищення ефективності вакцинації птиці.
Додати коментар