Тваринництво

Підвищений рівень вітаміну Е в раціоні курчат-бройлерів подовжує термін зберігання їхнього замороженого м’яса

Підвищений рівень вітаміну Е в раціоні курчат-бройлерів подовжує термін зберігання  їхнього замороженого м’яса

За високого вмісту вітаміну Е (токоферолу) в м’ясі, жирі й інших продуктах тварин їхня харчова та біологічна цінність зростає. За додавання вітаміну Е до раціону курчатам-бройлерам його вміст у стегнових м’язах вищий, ніж у грудних.

Також за підвищення рівня вітаміну Е в раціоні курчат-бройлерів термін зберігання їхнього м’яса замороженим подовжується.

Локалізація вітаміну Е в мембранах м’язових клітин гальмує процеси ПОЛ, а отже, захищає м’ясо від утворення специфічного присмаку, що погіршує його смакові якості.

Визначено, що органічні яйця та курятина містять більше вітаміну Е. За результатами досліджень науковців Пенсильванського університету (США), вміст вітаміну Е в органічних яйцях удвічі вищий, ніж в аналогічній продукції, отриманій за класичних технологій вирощування птиці.

Нагадаємо, стимулювальний вплив вітаміну Е на проліферативну активність імунних клітин ефективно використовують в умовах виробництва для підвищення ефективності вакцинації птиці.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!