Тваринництво

Підвищення вмісту імуноглобулінів у молозиві сприяє поліпшенню життєздатності поросят

Підвищення вмісту імуноглобулінів у молозиві сприяє поліпшенню життєздатності поросят

За додавання активного концентрату мананових олігосахаридів (АК МОС) у раціони свиноматок підвищується вміст імуноглобулінів у молозиві. Це сприяє поліпшенню життєздатності поросят, захищає їх від розладів травлення й небезпечних для життя захворювань.

Таких висновків дійшли вчені під час досліду з вивчення впливу додавання АК МОС у раціони свиноматок на вміст імуноглобулінів у молозиві.

Застосування пребіотиків в програмі підтримання здоров’я кишківника свиноматки необхідно для формування основи високої продуктивності та здоров’я тварин, а також прибутку виробництва. Здорові тварини ефективніше споживають корм і продуктивніше, що гарантує досягнення ними генетичного потенціалу.

Свиноматки під час досліду отримували добавки протягом чотирьох тижнів до опоросу. Вміст суми імуноглобулінів у молозиві свиноматок до початку досліду був значно знижений. До того ж максимальний рівень цього показника нижчий від норми на 26%.

Особливо низька концентрація в молозиві імуноглобулінів класу G (IgG) – увосьмеро нижче від норми – підтверджує припущення про дефіцит антитіл, необхідних для створення колострального імунітету поросят, а також вказує на те, що підвищення рівня IgG у крові пов’язано з інфекційним процесом.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!