Тваринництво

Під час сильного стресу птиці необхідний запас селену

Під час сильного стресу птиці необхідний запас селену

Зниження окислювального стресу у живої птиці дає змогу скоротити втрати вологи у м’ясі, зокрема за термічної обробки, пише журнал «Наше птахівництво».

Для нейтралізації вільних радикалів у період сильного стресу організму птиці необхідний запас селену. Для його формування птицю потрібно забезпечити найкращим джерелом селену з максимальною біодоступністю. Висока засвоюваність селену з амінокислотного комплексу сприяє збільшенню його запасів в організмі та забезпечує антиоксидантний захист та збереження антиоксидантних якостей навіть після забою птиці.

У результаті підвищується якість м’яса птиці та обсяг реалізованої продукції, яка повністю відповідає очікуванням споживачів, підвищує потенційний прибуток на всіх етапах ланцюга харчового виробництва.