Тваринництво

Переробка як крок до підвищення рентабельності свинарства

Для підвищення рентабельності свинарського бізнесу доцільно розвивати переробку.

На цьому в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer наголосив заступник директора з виробництва – головний технолог АПК «Насташка» Валерій Пономаренко.

«Ми намагаємося різними способами зменшити затратну частину дешевшими інгредієнтами кормів, – зазначив він. – Але рентабельність такого бізнесу рахується на пів року – рік».

Переробка, на переконання Валерія Пономаренка, дасть поштовх розвитку і підприємства, і місцевих громад, створить нові робочі місця.

«Завжди треба прагнути більшого: вдосконалюватися, модернізувати виробництво, поліпшувати й виводити нові, стійкіші до захворювань, менш вибагливі в утриманні й обслуговуванні гібриди свиней, працювати на розвиток вітчизняного свинарства», – резюмував він.

Як повідомлялося, «Агроторговий дім» зосередився на переробленні м’яса.