Переробка козлятини набуде актуальності лише за кілька років
Через несформовану культуру споживання козлятини в Україні, цей напрям діяльності стане актуальним не раніше, ніж за п’ять років.
У цьому переконаний Василь Цвик, керівник фермерського господарства «Тетяна 2011», яке займається козівництвом, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Утім, переробка козлятини залишається у планах господарства.
Виробництво морозива наразі має кращі перспективи, запевнив Василь Цвик.
«Наші «старші брати», які займаються вирощуванням великої рогатої худоби, зіткнулися з просіданням продажів молочних продуктів, – зазначив він. – Тому ми підготувалися до подібного сценарію розвитку подій у козівництві, встановивши лінію з виробництва морозива».
Для повноцінної роботи лінії протягом року не вистачає сировини – всю використовують для виробництва іншої продукції. Тому морозиво виготовляють у сезон, коли на нього більший попит.
Як повідомлялося, на Прикарпатті відкрили козину ферму.