Тваринництво

Овеча бринза першою в Україні отримала марку географічного зазначення

Овеча бринза стане першим вітчизняним продуктом, що здобув визнання у Європі та отримав марку географічного зазначення. 

Про це заявили в Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів, повідомляє rakhiv.in.

В асоціації наголошують, що такий продукт виготовляється лише в Україні. Своїм корінням він сягає XV століття, а його рецепти передаються в українських сім’ях із покоління у покоління.

Таким чином, отримання марки географічного зазначення має на меті не лише захист продукту, а ще і його просування на закордонних ринках, вважають в асоціації.

Повідомляється, що завдяки отриманню марки географічного зазначення, популярності набули шампанське та коньяк, сири рокфор та пармезан.

Нанесення цього знаку засвідчує високу якість продукту, традицію його виробництва та особливий зв’язок з територією, де він виготовляється.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!