Тваринництво

Основні положення менеджменту годівлі корів

Основні положення менеджменту годівлі корів

Головним завданням менеджменту годівлі корів є стабільне, безперебійне забезпечення свіжим, привабливим, підготовленим до поїдання, збалансованим за 24-35 і більше показниками сучасних норм кормом з метою максимального споживання сухої речовини.

Журнал The Ukrainian Farmer нагадує основні положення менеджменту годівлі.

Подрібнені концентровані корми слід згодовувати не більше як 2-2,5 кг на одну даванку на корову.

Згодовування концентрованих кормів кілька разів на день невеликими порціями краще, ніж двічі великими порціями, особливо у спеку.

Корм на кормових столах потрібно якомога частіше підгортати.

Протеїнові добавки краще згодовувати після концентрованих кормів або разом із ними.

За роздільного згодовування кормів подрібнені грубі корми слід роздавати за 1-1,5 години до згодовування концентрованих кормів.

Грубі корми бажано комбінувати (наприклад, сінаж + силос), а краще згодовувати повнораціонні кормосуміші.

На кормовому столі (годівниці) після доїння мають бути свіжі корми.

Грубі корми необхідно роздавати кілька разів, а повнораціонні кормосуміші, залежно від їхньої вологості, двічі на добу.

У процесі годівлі слід постійно адаптувати стратегію годівлі до поведінки корів.

Годівниці й бункери для кормів, ємності для води, особливо в спекотну погоду, потрібно тримати постійно чистими.

Фронт годівлі на корову, особливо за безприв’язного утримання, має бути не менше як 60 см.

Слід забезпечувати вільний доступ корів до кормів і води не менше ніж 22 години на добу.

Як повідомлялося, Siloking випустив самохідний міксер на 300 корів.